Τι κρέμα προσώπου να διαλέξεις ανάλογα με το τύπο του δέρματός σου

Θα τονίσω για άλλη μια φορά, ότι η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμα είναι απαραίτητη, σε όποια κατηγορία δέρματος και αν ανήκεις! Ναι, ακόμη και εσύ με το λιπαρό δέρμα πρέπει να χρησιμοποιείς ενυδατική καθημερινά. Έτσι θα καταφέρεις να αυξήσεις την υγρασία στα κύτταρα σου, να δημιουργήσεις ένα πλέγμα προστασίας μεταξύ της επιδερμίδας και των περιβαλλοντικών επιθέσεων και να αποκτήσεις την υγιή και λαμπερή όψη που σίγουρα επιθυμείς.

 

Επιβάλλεται λοιπόν, όπως το πρωί βουρτσίζεις τα δόντια σου, πλένεις το πρόσωπό σου, πίνεις καφέ,  έτσι να εφαρμόζεις και την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και στο λαιμό σου! Η καθημερινή χρήση της κρέμας είναι σημαντική, και ακόμη πιο σημαντική είναι η επιλογή μιας ενυδατικής που θα ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου.

Λιπαρό Δέρμα

Όπως ανέφερα ξανά, ο μύθος που αναφέρει ότι οι λιπαρές επιδερμίδες δεν χρειάζονται ενυδάτωση έχει καταρριφθεί. Αυτός ο τύπος δέρματος χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα που θα ενυδατώνεις επαρκώς το δέρμα χωρίς να αφήνεις λιπαρότητα. Αν ανήκεις σε αυτόν τον τύπο δέρματος πρέπει να αποφύγεις  τις συνθέσεις που βασίζονται σε πολύ λιπαρά συστατικά, τις γλυκερίνη και διάφορα έλαια και να προτιμήσεις τις oil free κρέμες που βασίζονται στο νερό. Προτίμησε κρέμες που περιέχουν Β6. Αυτές θα μειώσουν την έκκριση σμήγματος και θα σου χαρίσουν ένα ματ αποτέλεσμα.

Ξηρό Δέρμα

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τότε θα χρειαστείς λίγη περισσότερη ενυδάτωση για να διατηρήσεις την λάμψη σου. Οι ξηρές επιδερμίδες χάνουν την ελαστικότητα και τη λάμψη τους, όταν δεν ενυδατώνονται κατάλληλα, για αυτό φρόντισε να την κρατάς ενυδατωμένη. Αν λίγα λεπτά αφότου βάζεις την ενυδατική, η επιδερμίδα δείχνει διψασμένη και σε κάποια σημεία ξεφλουδίζει, τότε να είσαι σίγουρη ότι πρέπει να αντικαταστήσεις την κρέμα σου. Προτίμησε μια πλούσια σύνθεση σε θρεπτικούς παράγοντες και λιπίδια που θα σφραγίσουν την υγρασία και τα φυσικά έλαια στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Επέλεξε συνθέσεις με συστατικά όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, που παρεμπιπτόντως ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας, αφού ενυδατώνει χωρίς να βαραίνει το δέρμα.

Κανονικό Δέρμα

Είσαι πολύ τυχερή αν η επιδερμίδα σου είναι κανονική και για να ξέρεις σε ζηλεύω λίγο. Εννοείται πως και εσύ χρειάζεσαι περιποίηση και ενυδάτωση αλλά όλα είναι λίγο πιο απλά για σένα. Η υγρασία του προσώπου σου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και το μόνο που χρειάζεται είναι να την διατηρήσεις. Επέλεξε μια ελαφριάς σύνθεσης ενυδατική κρέμα προσώπου και να αποφύγετε τις κρέμες που περιέχουν χημικά συστατικά και parabens.

Μεικτό Δέρμα

Το μεικτό δέρμα είναι κοινός τύπος δέρματος και συχνά αποτελεί αιτία επίσκεψης στο δερματολόγο γιατί η φροντίδα του είναι δύσκολη. Στην ουσία έχεις διαφορετικό τύπο δέρματος στην περιοχή Τ  (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) και διαφορετικό στο υπόλοιπο πρόσωπο. Η χρήση προϊόντων για λιπαρές επιδερμίδες αλλά και προϊόντων για ξηρές επιδερμίδες είναι απαγορευτική για εσένα. Χρησιμοποίησε μόνο, προϊόντα  ειδικά σχεδιασμένα για μεικτές επιδερμίδες, ώστε να μειωθούν οι γυαλάδες στην ζώνη Τ αλλά και να ενυδατωθεί επαρκώς το υπόλοιπο πρόσωπο.

Ευαίσθητο Δέρμα

Η ευαισθησία σου δέρματος μπορεί να είναι μόνιμη ή και να εμφανιστεί ξαφνικά και να διαρκέσει για ένα μόνο διάστημα της ζωή σου. Θα πρέπει να αποφεύγεις οτιδήποτε προκαλεί αλλεργίες και ευαισθησίες στο δέρμα σου. Χρησιμοποίησε ενυδατικές κρέμες που απευθύνονται σε γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Απέφυγε προϊόντα  που σου δημιουργούν ξηρότητα. Να παρατηρείς πάντα την αντίδραση του προσώπου σου σε οτιδήποτε νέο, ώστε να ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις αλλά και ποια προϊόντα λειτουργούν καλά στη δική σου επιδερμίδα.

Και επειδή ξέρω πόσο ανυπόμονες είμαστε εμείς οι γυναίκες, ένα πράγμα θα σου πω. Όποιο τύπο δέρματος και αν έχεις, όποιο προϊόν και αν επιλέξεις πρέπει να έχεις υπομονή. Η αποτελεσματικότητα της κρέμας δεν μπορεί  να κριθεί μετά από 2-3 εφαρμογές. Το δέρμα σου χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει τα μηνύματα που λαμβάνει από τη σύνθεση της κρέμας. Σίγουρα η κρέμα δουλεύει από την πρώτη κιόλας χρήση, όμως χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να εμπλουτιστούν όλα τα κύτταρα με τα δραστικά συστατικά της κρέμας.